Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
2 pareri

Hidroizolatie Stoparea igrasiei

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1 lei Lei
Brand
DRYZONE
Out Of stock
Descriere
Hidroizolarea unor pereti umezi la parterul unui apartament
Locatie - Brasov - zona centala
Beneficiar: Persoana particulara
Aplicator: Dryhouse Vision

Problema: Clientul dorea reabilitarea unui apartament format din parter si mansarda intr-o cladire din zidarie de caramida plina. Cladirea ,construita pe calcan, prezenta atat pe peretii interiori cat si pe cei exteriori umezeala ascensionala. Aceasta se datora lipsei unui strat de rupere a capilaritatii(de obicei se foloseste carton asfaltat) intre fundatie si zidarie.Astfel,umezeala urca prin pereti,in anumite zone pana la inaltimea de peste un metru. (foto 1si 2) Datorita acesteia, gletul si tencuiala se exfoliasera in anumite zone si persista un miros de mucegai.

Solutia: Pentru a stopa umezeala din pereti s-a ales solutia injectarilor cu crema antiigrasie DRYZONE si retencuirea peretilor cu un mortar pe baza de ciment/nisip si aditivul DERPOR  Aceasta solutie tehnica inlocuieste clasica subzidire , avand un timp de excutie mult mai scurt si costuri net inferioare.Astfel se formeaza la baza peretelui o bariera care nu mai permite apei sa urce ascensional in perete,ducand la uscarea acestuia. Prin tencuiala  pe baza de AQUABLOCK  se obtine o tencuiala hidrofoba(nu absoarbe apa)si de asanare(permite ventilarea si uscarea peretelui)

Aplicarea: Astfel, a fost decopertata tencuiala afectata din partea de jos a peretelui astfel incat sa fie descoperite primele caramizi pentru a fi vizibil rostul dintre prima si a doua caramida. (Foto 3)Au fost forate gaurile de injectare, orizontale si paralele in rostul dintre prima si a doua caramida. Distanta intre gauri este de 12 cm. S-a folosit burghiu cu grosimea de 12mm iar adancimea gaurii a fost egala cu grosimea peretelui minus 2-3 cm. S-a trecut apoi la umplerea gaurilor de injectare cu crema antiigrasie DRYZONE.(Foto 4) Datorita porozitatii mortarului,aceasta se disperseaza pe rostul dintre caramizi creand o bariera contra umezelii ascensionale.
Ulterior ,se pregateste suprafata peretelui pentru retencuire.Se curata bine rosturile dintre caramizi si se matura peretele.Intr-un vas mare de amestec se pun 50 kg de ciment cu o punga(3kg)DERPOR. Se amesteca cimentul cu DERPOR pana se omogenizeaza. Intr-o galeata cu 2 l apa se aduga a nisip cu ciment aditivat intr-un raport de 3/1.Adica 3 parti nisip cu o parte ciment aditivat u DERPOR. Se aplica stropul si tencuiala din acelasi material. Driscuirea se face cu drisca de plastic,polistiren sau lemn!(Foto 5) Asfel ,prin retencuirea cu tencuiala aditivata cu DERPOR se va obtine o tencuiala hidrofoba(nu tine apa)si de asanare-creaza pori  deschisi cu pana la 60% mai mari decat o tencuiala obisnuita si astfel,peretele se ventileaza si se usuca.
Pentru refacerea finisajelor sa folosit glet pe baza de ciment alb (fara continut de ipsos-deoarece ipsosul absoarbe apa) (Foto 6)
Pentru zugraveala se foloseste o lavabila silicatica (care lasa peretele sa respire).(Foto 7)

Rezultatul:Afost reabilitat un spatiu de locuit cu probleme grave de umezeala iar apartamentul a redevenit locuibil.Astfel imobilul a fost readus la adevarata lui valoare.

Dryhouse Vision-2022

Descarca informatii suplimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura